Уже понад рік на Львівщині працює Офіс підтримки родин військовослужбовців і членів їхніх сімей

23.10.2023 23:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За цей час фахівці Офісу опрацювали звернення близько 2 тисяч людей.

«Що робити, якщо ваша рідна людина зникла безвісти, потрапила у полон, загинула? Де нашим захисникам і захисницям та їхнім близьким проконсультуватися щодо отримання соціальних виплат? Як отримати адвокатський супровід, психологічну чи іншу підтримку? Щоб наші воїни та їхні сім’ї отримували максимум перевіреної інформації в одній локації, уже понад рік на Львівщині працює Офіс підтримки родин військовослужбовців і членів їхніх сімей. У ньому безкоштовно послуги надають представники ЗСУ, юристи, психологи, спеціалісти департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА, волонтери, з-поміж яких є матері й дружини військових. За цей час фахівці опрацювали звернення близько 2 тисяч людей», – про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Він також додав, що представники Офісу регулярно виїжджають у громади області, де разом з колегами з Координаційного центру при Львівській ОВА та правоохоронцями допомагають сім’ям військових вирішити на місці питання, які їх турбують, або отримати перескерування. Від серпня у районах провели 15 таких зустрічей. Участь у них взяли близько 1500 осіб.

«Під час зустрічі з керівницею Офісу підтримки Анною Кузютою та його працівниками, домовилися, що будемо ще частіше організовувати такі виїзди, щоб сім’ї максимально швидко отримували достовірну інформацію. Крім того, уже невдовзі в Офісі запрацює програма стажування для юристів», – наголосив очільник Львівщини.

Нагадаємо, Офіс підтримки родин військових функціонує з ініціативи Львівської ОВА з червня 2022 року. Його адреса: Львів, вулиця Коперника, 17.

Номер телефону гарячої лінії: 068 260 68 15. Також у Львові на вулиці Коперника, 17 працює Західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, куди просять звертатись сімʼї воїнів, які перебувають у полоні або зникли безвісти. Контактний номер: 0800 30 05 41.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews