Скульптуру Скорботного Христа із каплиці Боїмів повернуть до Львова

25.10.2023 23:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Скульптуру відреставрували.

Про це повідомила радниця міського голови Львова Лілія Онищенко.

“А все почалося (і цього також не видно, але маємо пам’ятати) з ініціативи львівського фотохудожника Сергія Смірнова та керівництва Університету Банківськоі справи Тамари Смовженко та Ірини Жеребило. Саме вони і студенти та випускники університету ініціювали і провели благодійний аукціон для порятунку Скорботнорго з каплиці Боїмів. Це був добрий старт, фігуру демонтували з куполу до майстерні, але почалася війна”, – йдеться у повідомленні.

З дозволу Міністерства культури Украіни скульптуру відправили до Варшавськоі майстерні.

Інститут Полоніка та ZKR завершили дослідження, фахову реставрацію та ананжацію виставки, яка триватиме місяць в Варшаві в галереї на Краківському передмісті.

“Безмежна вдячність студентам та керівництву УБС, без Вас нам би не вистарчило сміливості, Інституту Polonika за залучення науковців, дослідників та реставратораів, яким теж дякуємо за фаховість, фірмі ZKR, Львівській Національній галереі мистецтв імені Бориса Возницього, всім хто підтримав добрим словом”, – підсумувала Онищенко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews