Львівська облрада провалила голосування за обмеження непершочергових видатків

27.10.2023 11:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Під час чергового засідання депутати облради не проголосували за обмеження непершочергових видатків з обласного бюджету.

Як повідомляє Lviv.media, обмежити непершочергові видатки не вийшло, бо за це проголосували лише 34 депутати із 43 необхідних.

Спочатку депутати проголосували за це питання “за основу”, але не змогли прийняти його в цілому. Після тривалого і емоційного обговорення обмеження непершочергових видатків підтримали всього 34 депутати. Ще чотири утримались, а десять — не голосували. До слова, не голосували фракції «Слуга народу» у повному складі, а також більшість обранців «Батьківщини» та УГП, які були відсутні на засіданні.

Авторами проєкту рішення про обмеження видатків були депутати Олександр Ганущин, Роман Филипів і Богдан Гагалюк. Першочергові видатки — захищені видатки бюджету (зарплати бюджетникам), поточні видатки на забезпечення життєдіяльності бюджетних установ, видатки на запобігання і подолання наслідків надзвичайних ситуацій і збройної агресії, видатки на фінансування ЗСУ та критичної інфраструктури, а також витрати на добудову вже розпочатих у 2023 році інфраструктурних об’єктів, якщо вони готові не менш ніж на 75%.

Варто зазначити на початку сесії було зареєстровано 52 народних обранців, але поступово кількість депутатів, присутніх в залі, поступово зменшувалася і через дві години на сесії залишилося всього 42 особи, що зробило сесійне засідання неповноважним.

На думку першого заступника глави Львівської ОВА Андрія Годика, невдача ініцаторів цього голосування очевидно свідчить про небажання деяких депутатів дублювати такі ж рішення керівника обласної військової адміністрації. Зокрема, йдеться про доручення Максима Козицького щодо перегляду некритичних видатків, а також розпорядження про зменшення фінансування таких витрат.

«Дублювати рішення заради рішення – це некоректно. Наше завдання не імітувати бурхливу діяльність, а забезпечити ефективне використання бюджетних коштів як на рівні обласного, так і місцевих бюджетів», – заявив Андрій Годик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews