Детективи НАБУ примусово доставлять нардепа з Львівщини Дубневича на суд

27.10.2023 13:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За попередню неявку до суду депутата було оштрафовано на 5 368 грн.

26 жовтня Вищий антикорупційний суд доручив детективам НАБУ примусово привести народного депутата на підготовче судове засідання, яке має відбутися 2 листопада. За попередню неявку до суду даного депутата оштрафували на 5 368 грн. Водночас власні джерела Суспільного у правоохоронних структурах повідомили, що йдеться про народного депутата Ярослава Дубневича.

10 жовтня НАБУ і САП повідомили Дубневичу про підозру, а Національне антикорупційне бюро вже оголосило нардепа в розшук за підозрою в організації заволодіння пільговим газом «Нафтогазу» на суму 2,1 млрд грн.

За версією слідства, Новороздільська і Новояворівська ТЕЦ, які належать депутату, отримували державний газ за пільговими цінами для того, щоб опалювати житлові будинки. Натомість цей газ компанії-власники ТЕЦ використали для виробництва електроенергії, яку надалі продали ДП «Енергоринок» за ринковою ціною. Таким чином ТЕЦ отримали надприбутки у сумі понад 3,5 млрд грн.

Також впродовж 2013-2018 років, за версією слідства, Дубневич організував легалізацію частини цих коштів на суму понад 450 млн грн через переведення на рахунки підконтрольного ТОВ та компаній-нерезидентів, у тому числі зареєстрованих на Кіпрі та Маршаллових островах, їх змішування та маскування. Врешті-решт ці кошти були повернуті в Україну під виглядом іноземних інвестицій для фінансування нового бізнесу Дубневича у Львівській області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews