Скандального блогера з Дрогобича Мар'яна Чаву судитимуть

27.10.2023 20:20   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У серпні дрогобицького блогера, якого звинувачують у виправдовуванні збройної агресії РФ та перешкоджанні роботі ЗСУ та інших військових формувань, випустили з СІЗО. Чоловік вніс 214 720 гривень застави.

Нагадаємо, у липні СБУ затримала одного із лідерів руху «народовладдя» регіону Мар'яна Чаву, який публічно нівелював Сили оборони та виправдовував збройну агресію рф. В одному з прямих ефірів він публічно дискредитував українських захисників та називав їх злочинцями.

За інформацією Львівської прокуратури, 

до суду скеровано обвинувальний акт стосовно блогера з Дрогобича. Йому інкриміновано перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України, виготовлення та поширення матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія рф проти України (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

null
Фото з мережі Інтернет

Розслідуванням встановлено, що 40-річний мешканець Дрогобича, будучи місцевим блогером, публічно дискредитував українських захисників на своїх сторінках у соцмережах. Зокрема, в одному із прямих ефірів обвинувачений називав представників ЗСУ злочинцями.

Також обвинувачений неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК. При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати в цій установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. Сам конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі.

Також обвинувачений публікував на своєму каналі відео, у яких стверджував, що вручення повісток громадянам України є незаконним та неконституційним. У них він надав «поради» як вибудовувати діалог з працівниками ТЦК та уникати вручення повісток.

Окрім цього, на своєму YouTube-каналі блогер також виправдовував збройну агресії рф проти України, розпочату у 2014 році.

null
Фото з мережі Інтернет



 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews