Робоча група, яка контролює використання бюджетних коштів на Львівщині, розглянула 17 закупівель

27.10.2023 20:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 27 жовтня, у Львівській ОВА відбулося друге засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів на Львівщині.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Під час засідання заслухали представників 13 громад області – Львівської, Бориславської, Бродівської, Дрогобицької, Жовтанецької, Івано-Франківської, Лопатинської, Новокалинівської, Оброшинської, Старосамбірської, Східницької, Шегинівської та Яворівської.

Зокрема, розглянули звернення щодо двох закупівель, яке надійшло до ЛОВА електронною поштою і стосувалося ремонту доріг в Оброшинській громаді загальною вартістю 25,5 млн грн.

За результатами засідання робоча група вирішила:

  • за розглянутими закупівлями 12-ти громад (серед них – вищезазначені закупівлі Оброшинської громади): Західному офісу Державної аудиторської служби України доручити здійснити моніторинг у частині проведення закупівельної процедури, укладення та виконання договорів підряду, а правоохоронним органам – здійснити контроль в межах компетенції за реалізацією вказаних проєктів;
  • трьом громадам, а саме – Івано-Франківській, Яворівській та Дрогобицькій, рекомендувати під час найближчих засідань сесій відповідних рад переглянути доцільність та пріоритетність видатків, згідно з розпорядженням начальника Львівської ЛОВА №932/0/5-23ВА від 05.10.2023 «Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану».

Повний запис сьогоднішнього засідання робочої групи можна переглянути за посиланням.

Минулого тижня за підсумками першого засідання робочої групи запланували скасувати одну закупівлю на суму 5,2 млн.  Також 5 громадам група рекомендувала переглянути доцільність здійснення закупівель під час найближчих засідань сесій відповідних рад.

Наступне засідання запланували на п’ятницю, 3 листопада.

Якщо ви виявили некритичні та непріоритетні, на вашу думку, закупівлі, інформуйте Львівську ОВА: prozorist2023@gmail.com. Їх розглянуть під час одного з наступних засідань. 

Довідково:

Робочу групу, яка контролює належне використання бюджетних коштів у нашій області, створили з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews