У львівській лікарні померла 38-річна жінка, якій пересадили серце і легені

30.10.2023 21:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Причиною стало гостре відторгнення донорських органів.

У львівській лікарні померла 38-річна пацієнтка з Київщини, якій одночасно пересадили донорські серце і легені. Як повідомили 30 жовтня у Першому медоб’єднанні Львова, відбулося гостре відторгнення донорських органів.

«Стан пацієнтки стрімко погіршився на другу добу після трансплантації. Команда наших лікарів та лікарів Інституту серця робили усе можливе, щоб його стабілізувати. Навіть підʼєднали ЕКМО-апарат, який замінює роботу серця і легень. Однак на такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливим. Всі реанімаційні заходи, на жаль, виявилися марними», – повідомили на сторінці Першого медоб’єднання.

Комплекс серце-легені пересадили вперше в Україні. Цю унікальну операцію провели спільно команди фахівців Першого медобʼєднання Львова та Інституту серця. Це надскладна операція, яких у світі проводять всього 20-25 в рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews