Адміністрація Карпатського нацпарку щомісяця привласнювала 1 млн грн за пропуск туристів на Говерлу

30.10.2023 22:37   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Така схема діяла з червня 2023 року, після відкриття туристичних маршрутів на Говерлу.

Працівники ДБР викрили заступника директора Карпатського Національного природного парку на організації корупційної схеми. Він привласнював гроші від туристів, які підіймались на Говерлу. За місяць крали майже один мільйон гривень. Про це повідомили в ДБР.
 

«Для реалізації задуманого заступник директора оформив на роботу касиром свого знайомого. Чоловік працював на туристичному маршруті при підйомі на Говерлу. За вказівкою керівника він не видавав частину чеків туристичним групам та окремим громадянам. Офіційно необліковані кошти йшли у “чорну касу” та привласнювались організаторами оборудки», – повідомили 30 жовтня у ДБР Львівщини.

Незаконний денний виторг становив майже 30 тис. грн, що завдавало збитків державі на майже мільйон гривень на місяць. Протиправна схема діяла з червня 2023 року. Як уточнили в ДБР, попереду експертизи, тому точну суму збитків ще підраховують.

Зазначимо, що вартість квитка за сходження на Говерлу становить 80 грн, учнівський – 40 грн.

Правоохоронці провели обшуки на території Карпатського НПП, Говерлянського лісництва, а також вдома у підозрюваних. Причетним повідомлять про підозру після висновків аудиту та економічної експертизи.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews