Експосадовець Служби судової охорони створив фейковий благодійний фонд для втечі чоловіків за кордон на Львівщині

31.10.2023 19:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Схема діяла у Київській, Львівській, Хмельницькій, Волинській, Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській та Одеській областях.

Служба безпеки оголосила про підозру ексзаступнику голови Служби судової охорони, який допомагав ухилянтам виїжджати за кордон. Посадовець створив в Україні фейковий благодійний фонд та понад 30 псевдоволонтерських організацій. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Як повідомили у Службі безпеки, від імені фейкових організацій посадовець оформлював ухилянтів як міжнародних перевізників гуманітарних вантажів. Вартість послуг коштувала від двох до п’яти тис. доларів та залежала від терміновості виїзду.

За даними слідства, така схема діяла у Київській, Львівській, Хмельницькій, Волинській, Харківській, Вінницькій, Дніпропетровській та Одеській областях. Для створення псевдоблагодійних організацій та оформлення фейкових документів для ухилянтів чоловік «втемну» використовував свої зв’язки серед знайомих в держустановах.

У березні 2023 року експосадовець виїхав до Європи під виглядом волонтера. Слідство встановило, що чиновника звільнили зі Служби судової охорони ще у 2021 році через причетність до корупції.

Експосадовцю повідомили про підозру за незаконне переправлення людей через держкордон (ч. 3 ст. 332 ККУ) і перешкоджання Сил оборони (ч. 1 ст. 114-1 ККУ). Оскільки він переховується за кордоном, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews