На Львівщині хочуть створити Національний реабілітаційний центр та новий пункт базування швидкої

03.11.2023 10:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Тепер це питання має розглянути управління майном спільної власності обласної ради.

Комісія з питань охорони здоров’я у четвер, 2 листопада, підтримала пропозицію створити Національний реабілітаційний центр та облаштувати додатковий пункт базування «екстренки».

Спочатку депутати розглянули звернення обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф щодо передачі в оперативне користування частини приміщення колишньої лікарні в с. Сокільники площею близько 200 кв. м. Як заявив керівник центру Андрій Васько, там хочуть облаштувати додатковий пункт базування бригад екстреної медичної допомоги.

«У зв’язку з інтенсивною забудовою та розширенням житлових багатоповерхових кварталів у Львівській агломерації у південному напряму прогнозуємо збільшення населення цієї зони уже найближчі 2-5 років. Оскільки найближчі пункти базування знаходяться на Сихові та в районі вулиці Київської, складно виконувати нормативи по прибуттю карет швидкої допомоги безпосередньо до пацієнта. Тому у нас є потреба у розташуванні у цій частині міста підстанції Центру на 5 бригад в режимі 24 на 7», - пояснив Андрій Васько.

Також комісія розглянула та підтримала прохання ЛНМУ імені Данила Галицького щодо будівництва Національного реабілітаційного центру у Винниках. Проєкт реалізовуватиметься в межах Рамкової угоди між урядами України та Австрії про економічну співпрацю у розвитку проєктів. Реалізовувати угоду буде австрійська компанія Vamed. Центр займатиметься реабілітацією, протезуванням, реконструктивною хірургією.

«Маємо позитивне рішення майнової комісії щодо цього питання. На нашу думку це є дуже хороша ініціатива, яка справді є на часі. Допомога нашим хлопцям, які повертаються з фронту, дуже потрібна в подальшій адаптації до нормального життя. Також нам потрібна потужна база для навчання студентів-медиків по реабілітації», - зазначила голова комісії Анна Ярмола.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews