На Львівщині чоловіка засудили за те, що не з'явився до військкомату після отримання повістки

07.11.2023 21:38   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Стрийський міськрайонний суд Львівщини визнав винним чоловіка в ухиленні від мобілізації.

У суді чоловік заявив, що має проблеми зі здоров’ям, а також вагу – 49 кг. На думку чоловіка, на фронті він буде «лише черговою мішенню противника», повідомляє Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, чоловік наприкінці травня 2023 року отримав повістку, він прийшов у призовну дільницю, пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний здоровим та придатним до військової служби.  Після цього він мав прийти у військкомат для відправлення у військову частину, однак проігнорував повістку.

Щодо чоловіка порушили кримінальну справу за фактом ухилення від призову.

У суді обвинувачений розповів, що не прийшов на відправку, бо боявся, що йому скажуть служити у військовій частині, яка розміщена близько до зони бойових дій. Обвинувачений також зазначив, що до оголошеного в Україні воєнного стану він був непридатним для військової служби у мирний час та обмежено придатним у воєнний час.

Чоловік раніше двічі притягувався до кримінальної відповідальності, але вважається не судимим через погашення судимості. У нього на утриманні є малолітня дитина. Суддя визнав військовозобов’язаного винним в ухиленні від мобілізації та призначив йому покарання – три роки тюрми.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews