Ще три радянські скульптури демонтували у Львові

09.11.2023 15:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові з меморіального комплексу "Пагорб слави" демонтували три скульптурні композиції: "Батьківщина-мати", "Вояк зі стягом" та "Клятва".

З території меморіалу вони відправилися до Музею тоталітарних режимів "Територія терору". Про це повідомила Львівська міська рада

"Тиждень поповнення експонатів музею "Територія Терору". Сьогодні музей поповнився скульптурами з Пагорбу слави", – написав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

"Ми очищуємо наш простір від символів радянського періоду.  І Пагорб слави – не виняток. Окрім поховань, там були ще і три радянські пам’ятники. Сьогодні вони були демонтовані та "переїдуть" до музею "Територія терору" - там вони і будуть "прославляти" терор тих часів", -  розповіла керуюча справами виконавчого комітету, в.о. керівника управління охорони історичного середовища Наталія Алєксєєва.

Також Алєксєєва додала, що на Пагорбі слави планують провести ексгумацію та перенести поховання. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews