12 млн грн щомісяця на продажі наркотиків і психотропів: на Львівщині затримали злочинне угрупування

10.11.2023 21:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Одна із співучасниць привозила таблетки із Польщі.

Організована група злочинців налагодила систему збуту психотропів та наркотиків на території України. Як встановило слідство, п’ятеро мешканців Львівщини заробляли 12 млн грн щомісяця на продажі наркотиків і психотропів. Злочинці вже затримані, а прокуратура завершила досудове розслідування.

“Одна із співучасниць групи доставляла контрабандою з Польщі таблетки, у складі яких містився прекурсор псевдоефедрин. Надалі на орендованій квартирі, що знаходиться на одній із вулиць Львова, з них спеціальним методом випарювали “чистий” псевдоефедрин. Наркотик відправляли у Дніпро, для перероблення його на психотропну речовину та подальшого її збуту”, — повідомила прокуратура.

Окрім цього фігуранти закупляли кокаїн та MDMA, з метою збуту наркозалежним особам. Товар продавали на території Україні, відправляли наркотики поштою. Орієнтовна сума щомісячного прибутку сягала близько 12 млн грн. Скільки часу злочинці торгували наркотиками у правоохоронних органах не розголошують.

Під час обшуків у злочинців виявили наркотики, прекурсори, готівку, приладдя для виготовлення та фасування психотропних речовин та ін. До суду вже направлений обвинувальний акт щодо п’ятьох членів банди, їм інкримінують незаконне придбання, зберігання, перевезення та виготовлення психотропних речовин. А двом з них ще й контрабанду прекурсорів та незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews