Страйк польських перевізників: на в'їзд в Україну очікує близько 2500 машин

11.11.2023 21:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На кордоні триває страйк польських перевізників. Близько 2500 вантажівок є у черзі на в'їзд в Україну.

Про це ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Станом на ранок 11 листопада пункти пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська" — заблоковані. На "Краківці" є рух у напрямку Польщі.

"Заблокованість руху призводить до того, що почали збільшуватися черги. Ми можемо констатувати в напрямку виїзду з Польщі в Україну, за інформацією польських колег, станом на ранок 11 листопада близько 2500 автівок перебувають в очікуванні, щоб перетнути кордон. Це по всіх трьох напрямках. Але фактично половина з них — на напрямку пункту пропуску Ягодин", — пояснює Андрій Демченко.

Про порушення під час перетину кордону за допомогою системи "Шлях" повідомляють державні органи, які видавали дозволи.

"Надалі або облдержадміністрація, або Мінінфраструктури, які вносять інформацію до системи “Шлях” про водіїв, ухвалюватимуть рішення чи продовжувати їм наступного разу такий дозвіл на виїзд за кордон, чи ні. Але, думаю, в цій ситуації, коли блокується кордон, і водії вимушені очікувати, можливо, хтось і перевищить термін свого перебування за межами України", — каже Демченко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews