Мешканець Львівщини допомагав ухилянтам тікати за кордон через ліс

14.11.2023 20:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Так звані "послуги" чоловік оцінив у 10 тис. доларів.

СБУ затримала 51-річного жителя Самбірщини, який за 10 тис. доларів допомагав ухилянтам втікати з України. Самбірчанин заручився підтримкою місцевого криміналітету та переправляв чоловіків за кордон через підготовлені лісові маршрути. Про це повідомили у СБУ у вівторок, 14 листопада.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний допомагав чоловікам виїжджати за межі України в обхід контрольно-пропускних пунктів. За даними Нацполіції, самбірчанин намагався переправити військовозобов’язаного чоловіка через кордон у Молдову, а звідти до однієї з країн Євросоюзу. Для виїзду до ЄС зловмисник мав виготовити необхідні документи та переправити ухилянта за межі України в обхід КПП. Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання 5 тис. доларів.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Йому загрожує до дев’яти років з позбавлення волі, чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі слідчі встановлюють всі причетних до злочину осіб.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews