СБУ відкрила кримінальну справу щодо Фаріон. Інкримінують чотири кримінальні статті

15.11.2023 17:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.
 
За матеріалами слідства, в одному зі своїх інтерв'ю народна депутатка 7-го скликання зазначила, що категорично не сприймає російськомовних військовослужбовців Збройних сил України і не може назвати їх українцями. Це викликало хвилю обурення серед українських захисників та в суспільстві загалом.
 
Крім того, у своїх соцмережах фігурантка опублікувала допис зі скріншотом повідомлення від проукраїнського студента з тимчасово окупованого Криму, в якому були вказані ім’я, прізвище та інші персональні дані відправника.
 
Це стало підставою для його переслідування російськими спецслужбами, підкреслили в СБУ.
 
Кримінальне провадження за цими фактами відкрито за такими статтями Кримінального кодексу України:
ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками),
ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю),
ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер),
ст.182 (порушення недоторканності приватного життя).
 
СБУ ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу висловлювань Фаріон. Досудове розслідування триває.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews