Чотири ознаки, що настав час замінити акумулятор iPhone

16.11.2023 08:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Акумулятори в мобільних пристроях — витратний матеріал, який потребує заміни. І батарея iPhone — не виняток. Розповідаємо, як визначити, що елемент живлення досяг «точки неповернення».

Скорочення автономності

Нерідко від користувачів можна почути, що раніше телефон працював цілий день, а тепер ледь дотягує до обіду на роботі. Як правило, це означає, що акумулятор деградував настільки, що вже не може підтримувати оптимальний рівень заряду. У процесі експлуатації хімічні реакції в літій-іонному акумуляторі втрачають свою силу, і телефон більше не може підтримувати максимальну продуктивність.

Однак не варто одразу йти до сервісного центру, якщо ваш гаджет не «тримає» заряд цілий день. Наприклад, новим пристроям, на кшталт iPhone 14 https://estore.ua/ua/smartfony/iphone-14/, потрібно дати пару днів, перш ніж система оптимізує процеси та проведе сканування файлів. Після цього смартфон почне демонструвати відмінні показники автономності.

Максимальна місткість батареї 

Однією з численних переваг iOS перед іншими мобільними операційними системами вважається синергія між апаратним і програмним забезпеченням. Завдяки цьому ви можете стежити за станом акумулятора iPhone через «Налаштування»

Щоб визначити, коли настав час міняти батарею, перейдіть у меню «Акумулятор» > «Стан акумулятора і зарядка» і зверніть увагу на його максимальну місткість. Якщо число нижче 80%, можливо, настав час замінити акумулятор.

Смартфон часто перегрівається

Коли батарея «старіє», хімічні компоненти стають менш текучими, що призводить до так званого високого внутрішнього опору. У результаті смартфонові стає важче отримувати енергію від батареї, і цей високий опір (подібний до тертя) призводить до більшого нагрівання, ніж зазвичай.

Не тільки «старі» акумулятори можуть спричиняти аномальне нагрівання, цей симптом сигналізує про пошкодження елемента живлення. Якщо в несправний акумулятор потрапила вода або він був проколотий, хімічний баланс може порушитися, що призведе до перегріву. Якщо ви помітили, що ваш iPhone стає гарячим під час виконання звичайнісіньких дій, можливо, настав час перевірити його акумулятор.

Несподіване вимкнення

Ви використовували свій iPhone із зарядженим акумулятором, а потім він раптово вимкнувся? Таке вимкнення зазвичай супроводжується повідомленням, що телефон більше не підтримує нормальну пікову продуктивність.

Якщо перейти в меню «Налаштування» > «Акумулятор» > «Стан акумулятора і заряджання», то під написом «Пікова продуктивність» має з'явитися повідомлення, що iPhone несподівано вимкнувся і було застосовано управління продуктивністю. Це сигналізує, що елемент живлення помітно зносився і потребує заміни.

Не нехтуйте якістю акумулятора iPhone

Якщо ви плануєте замінити батарею смартфона, ми наполегливо рекомендуємо уникати неоригінальних деталей. На відміну від інших компонентів телефону, неякісний акумулятор може вибухнути, пошкодивши смартфон і створивши загрозу вашій безпеці. Краще відвідати авторизований сервісний центр Apple, а якщо він недоступний у вашому регіоні, найвигіднішим варіантом буде обміняти старий гаджет на новий в інтернет-магазині estore.ua за програмою Trade-In.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews