Львівські митники виявили в автомобілі жінки сховище із техінкою Apple

16.11.2023 16:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У пункті пропуску "Шегині-Медика" під час перевірки автомобіля митники виявили сховок із технікою Apple. За кермом була 34-річна мешканка одного із сіл Мостиського району Львівської області.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської митниці.

"Випадок трапився 15 листопада. Жінка за кермом автомобіля "Opel Zafira" обрала для проходження митного контролю смугу "зелений коридор". Цим вона заявила, що не має товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню", - пишуть митники.

Під час спілкування з працівниками митниці жінка помітно нервувала. Виходячи з аналізу та оцінки ризиків, її легковик було переведено у бокс поглибленого огляду.

В конструктивних порожнинах багажного відділення, під декоративною обшивкою й пасажирським сидінням у салоні авто – знайшли прихований товар: два ноутбуки Apple MacBook Air та 42 пари навушників Apple AirPods.

У письмовому поясненні водійка вказала, що товар з орієнтовною вартістю 300 тисяч гривень вона перевозила до України й особисто помістила його у сховки.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Покарання з цією статтею передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил, а також конфіскацію цих товарів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews