Нацрада проведе перевірку 5 каналу через ефір Яніни Соколової із Фаріон

16.11.2023 17:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку 5 каналу через трансляцію програми «Рандеву з Яніною Соколовою», де гостем була колишня народна депутатка Ірина Фаріон.

Таке рішення прийняли на засіданні Нацради 16 листопада.

«До Національної ради з питань телебачення та радіомовлення надійшли листи Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Служби безпеки України з інформацію про трансляцію програми «Рандеву з Яніною Соколовою» 4 листопада, де гостем була колишня народна депутатка, мовознавиця Ірина Фаріон», – сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

За його словами, це стало приводом до проведення моніторингу.

Він зауважив, що за результатами проведення моніторингу програма має ознаки порушення закону «Про медіа», який забороняє поширення дискримінаційних висловлювань щодо національності, віку, статі та інших ознак.

Строк проведення перевірки з 7 по 15 грудня 2023 року.

Нагадаємо, 15 листопада колишню народну депутатку Ірину Фаріон звільнили з посади професорки Національного університету «Львівська політехніка». Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження, а також призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Напередодні львівські студенти вийшли на мітинг проти та вимагали негайного звільнення Ірини Фаріон з Національного університету “Львівська політехніка”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews