Повернулися «на щиті» Львівщина прощається з Героями, які ввідали життя за Україну

17.11.2023 11:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У п’ятницю, 17 листопада, Львівщина прощається із захисниками: Андріаном Ковальським, Юрієм Жигайлом, Степаном Борисом, Василем Зубиком.

Андріан Ковальський

null

Уродженець міста Винники. Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав ЗСУ. Після проходження навчань потрапив до 120-го окремого розвідувального батальйону Сухопутних військ, у складі якого виконував бойові завдання на Чернігівщині. Згодом воїна перевели до 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка оперативного командування «Схід». Він брав участь у звільненні Харківщини, а також у тяжких боях за Луганщину, де й отримав перше поранення. Згодом боронив державу на території Донецької області, де його поранили вдруге. У захисника залишилися батьки, дружина, двоє дітей, брат і сестра.

Юрій Жигайло

null

Уродженець села Передмірка Тернопільської області. Був учасником Революції Гідності. Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 21-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. У Юрія Жигайла залишилися мама, дружина і дві донечки.

Степан Борис

null

Житель села Свитазів Стрийського району. Воїна призвали на військову службу 18 липня 2023 року. Був стрільцем-помічником гранатометника військової частини А4667, солдатом. Загинув захисник 13 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області під час ворожого штурму, отримавши поранення, несумісні із життям.

Василь Зубик

null

Народився в селі Олексичі Стрийської громади. Воїн доєднався до лав ЗСУ в грудні 2022 року. Був командиром гранатометного відділення військової частини. 13 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Преображенка Запорізької області Василя Зубика через скарги госпіталізували до медзакладу, де він і помер.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews