Через страйк польських перевізників на в'їзд в Україну утворилися черги з вантажівок

17.11.2023 11:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Найбільшу чергу вантажівок зафіксували на пункті пропуску "Шегині-Медика". Там на в’їзд в Україну очікують 1140 вантажних автомобілів.

Про це повідомила речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська. Про ситуацію на кордоні пише "Суспільне".

Пункт пропуску "Шегині-Медика" не блокують польські перевізники, рух там відбувається у звичному порядку, тому його і обирають українські водії.

"Від п'ятниці (10 листопада, — ред) після обіду. Так всі стоять. П'ятниця, субота, неділя, понеділок, вівторок. Який сьогодні день, я вже збився з рахунку. Вже і їсти не було що, то хлопці в черзі давали їсти мені. Ділилися, хто водою, хто їжею, сигаретами. Допомагаємо один іншому", — каже водій вантажівки Євгеній Дроняк.

Теж 6 днів у черзі простояв водій вантажівки Олександр Борщівський. Він прямує до України із польського Гданська.

"Великі черги на всіх кордонах, по 50 кілометрів. По 6 діб люди в машині і немає ніяких зручностей. Ні туалетів, ні води. Закінчилися і вода, і їжа", — каже водій вантажівки Олександр Борщівський.

На виїзд із України діє електронна черга для вантажівок, де автівки реєструють онлайн. За словами водія Руслана Блисковця, там теж неможливо зареєструватись на найближчі дні.

"Раніше, щоб в чергу можна було зареєструватися, потрібно від 2 до 5 днів. Ну максимум 5. Це вже рахувалась дуже велика черга. Приблизно два дні і ви виїжджали. А зараз 10 і це мінімум", — каже Роман Блисковець.

null

Також, за словами Руслана Блисковця, менше роботи означає для нього зменшення прибутку.

"Раніше в місяць могли робити 4 рейси, якщо недалеко їдете. Потім зменшувалось і з цими страйками не знаю чи вийде. Бо останній раз я робив один рейс в місяць. А зараз не знаю, якщо один раз в два місяці вийде. Я місяць вдома, можна сказати, просидів. Я нічого не заробив для сім'ї, який то заробіток", — додає Руслан Блисковець.

Як повідомила речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська, окрім ПП "Шегині", є ускладнення в русі вантажівок ще у "Краківці" та "Раві-Руській".

"Станом на сьогодні із суміжної сторони у "Раві-Руській" очікує 500 вантажівок, у пункті пропуску "Краківець" очікує 700 вантажівок. Щодо роботи пункту пропуску "Шегині", то він працює у звичайному режимі, ускладнень немає. Але саме цей пункт пропуску обрали багато водіїв у зв'язку із ситуацією на інших і скористалися саме ним, аби перетнути державний кордон у напрямку в'їзду в Україну, і там утворилася черга", — каже речниця Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews