Біля стін Львівської політехніки вийшли мітингарі на підтримку Фаріон

20.11.2023 22:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Люди не згодні зі звільненням професорки.

20 листопада на протест у підтримку Ірин Фаріон вийшли, зокрема, викладачі "Львівської політехніки". Вони не згодні зі звільненням професорки та вимагають звільнити міністра освіти та науки Оксена Лісового. Про це повідомляє Tvoemisto.tv.

На мітингу зібралось понад 200 осіб, які вимагали відновити на посаді професорку катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» докторку філологічних наук Ірину Фаріон.

Натомість головним гаслом мітингувальників стало «Збережімо державну українську мову - підтримаймо Ірину Фаріон».

null
Фото з мережі Інтернет

«В радянські часи, коли ти захищав українську мову, до тебе приходило кгб, а сьогодні, коли ти захищаєш українську мову - до тебе приходить СБУ». Ганьба!», - сказав випускник «Львівської політехніки» та заступник голови Української республіканської партії Ростислав Новоженець.

Учасники протесту вимагають звільнити з обійманої посади міністра освіти і науки України О. Лісового за перевищення службових повноважень, особисту упередженість до професора Ірини Фаріон та публічний тиск на керівництво університету та звільнити Уповноваженого Верховної Ради Ураїни з прав людини Д. Лубінця за подання завідома неправдивих і маніпулятивних звинувачень в бік Фаріон.

«Звертаємось до Міністерства внутрішніх справ та СБУ з проханням перевірити дії ліво-анархічного громадського обʼєднання «Пряма дія» і ГО «Українські студенти за свободу», які організували мітинг проти Ірини Дмитрівни», - зазначила одна з мітингувальниць.

Прихильники Ірини Фаріон виправдовують її висловлювання щодо російськомовних військових, апелюючи до неуважності професорки:

«Я двічі передивлялась інтерв’ю Яніни Соколової. Мені здається, що Яніна підставила тим питанням Ірину Дмитрівну. Було видно, що вона на своїй хвилі і в емоціях, тому, може й не почула запитання. Якщо не винивати з контексту, а слухати весь запис, то пані Ірина ж не сказала нічого поганого. Вона ж просто хоче, аби всі знали рідну мову», - каже львів'янка Наталія.

Нагадаємо, СБУ відкрила 4 кримінальні справи проти Ірини Фаріон чере скандальні висловлювання мовознавиці щодо російськомовних військовослужбовців "Азову".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews