У Львові до річниці подій на Майдані провели мистецьку акцію

21.11.2023 19:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

«Дух Майдану, який панував 10 років тому, – живий».

У центрі Львова відбувся пам’ятний захід, присвячений десятій річниці початку подій на Майдані Незалежності. Мистецька акція під назвою «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності» зібрала навколо себе сотні львів’ян та гостей міста, які спільно вшанували пам’ять Небесної Сотні та згадали подвиг усіх учасників тих подій.

Своїми спогадами поділився учасник Революції Гідності, учасник російсько-української війни, засновник ГО «Коло честі» Володимир Лазор.

«Мої спогади десятилітньої давнини про те, що в той момент ми відірвалися від «руского міра». Це був дуже складний процес. Він почався з того, що нам, борцям за свободу й правду, за гідність, довелося доводити й переконувати суспільство й друзів в необхідності простої речі – червоно-чорного прапора на Майдані. Бо ми є спадкоємцями великих лицарів визвольних змагань 20 століття. Перемігши в Революції, ми стикнулися з наступним етапом неприхованої агресії. Зараз ми позбуваємося імперської символіки з наших міст і я думаю про ціну. Зараз проливається багато української крові. Будьмо гідні тих людей, які день за днем виборюють вільне небо над нашими головами, не підведімо їх!», – промовив зі сцени Володимир.

Продовжили захід піснею «Мальви» у виконанні співака Shumei. У супроводі фортепіано артист також виконав чимало інших відомих пісень, які звучали під час подій на Майдані Незалежності або набули популярності з 24 лютого цього року.

«Сьогодні у Львові присутній дух Майдану, який панував і 10 років тому. Цей дух живий. Заряджені гідністю і жагою свободи, продовжуємо боротьбу. З нами весь цивілізований світ. Переможемо. Бо світло та правда перемагають завжди», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Наприкінці заходу усі присутні спільно виконали Державний Гімн України.

Учасникам акції також продемонстрували фільм про події часів Революції Гідності: від початку мирних протестів до побиття студентів силовиками. Організатором заходу є Департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА. 

Довідково:

8 листопада 2023 року Європейська Комісія своїм рішенням рекомендувала Європейській Раді почали переговори з Україною про вступ до Європейського Союзу. Це новий етап євроінтеграційного шляху нашої країни, за який рівно 10 років тому на Майдан Незалежності вийшли мільйони українців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews