На Львівщині Школу у гірському селі планують добудувати за 81,5 млн грн

23.11.2023 12:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Нову школу у селі Нижня Яблунька почали зводити 15 років тому.

У Нижній Яблуньці Самбірського району планують добудувати школу для 360 учнів. Роботи з будівництва завершили на 70% ще у 2018 році. Прес-служба Львівської ОВА у середу, 22 листопада, розповіла, що частина приміщень перебуває у неналежному стані через підтоплення фундаменту. Крім цього, є загроза зсуву ґрунту.

У зв’язку з цим управління капітального будівництва ЛОВА оголосило тендер на будівництво вартістю понад 81 млн грн. Завершити роботи мають до кінця 2024 року.

«Після кількох засідань та виїздів на місце, ухвалили рішення про завершення основної школи у Нижній Яблуньці, зокрема, першочергово напрацюють проект будівництва підпірної стінки, водовідведення та гідроізоляції фундаменту будівлі. Цьогоріч, згідно з розпорядженням голови Львівської ОВА Максима Козицького, в обласному бюджеті передбачили 15,5 млн грн на проектні роботи, експертизу, а також першочергові будівельні роботи», – розповіли в прес-службі ОВА.

Зараз в школі навчається 270 учнів з навколишніх сіл Боринської територіальної громади, яких довозять трьома автобусами «Школярик». 

Після завершення робіт школа зможе вмістити 360 учнів, які матимуть змогу отримувати знання у комфортних умовах. Облаштують нові класи для навчання учнів, лабораторії, майстерні трудового навчання, спортивний і актовий зали, бібліотеку, їдальню, адміністративні, допоміжними, санітарні та технічні приміщення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews