Львівводоканал перевірять через закупівлі обладнання на 20 млн грн

24.11.2023 08:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підприємство придбало обладнання у посередників з націнкою в 400-500%.

Комісія фінансів ЛМР вимагає перевірити тендерну закупівлю ЛКП «Львівводоканал» на понад 22 млн грн. Про це заявила голова комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак під час комісії у середу, 22 листопада.

Скандал спровокувала інформація про те, що Львівводоканал закупив у ТзОВ «Ета» комплексні перетворювачі частоти на суму 22 млн 074 тис. грн, інформує Lviv.media.

На думку Наталії Шелестак, Львівводоканал придбав обладнання у посередників з націнкою в 400-500%, хоча для інших підприємств націнка складала 52-85 %. Шелестак звинуватила керівництво Львівводоканалу в тому, що воно недостатньо моніторило ринок і не вивчало ціни.

«Зрозуміло, що ви обрали переможця тендеру з тих, хто прийшов і запропонував нижчу ціну. Але якщо вона насправді значно вища, ніж ринкова, то ваш обов’язок відмовитись від закупівлі за запропонованою ціною», — заявила Наталія Шелестак на засіданні комісії.

У підсумку комісія фінансів доручила управлінню контролю та аудиту департаменту “Адміністрація міського голови” та департаменту “Секретаріат ради” провести внутрішню перевірку щодо можливих зловживань Львівводоканалу при зазначених закупівлях.

Журналісти Lviv.media звернулися за коментарем до керівництва ЛКП “Львівводоканал” і виконавчих органів Львівської міської ради, але на час виходу новини чиновники не знайшли часу прокоментувати ситуацію.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews