Україна евакуйовуватиме водіїв вантажівок із заблокованих пунктів пропуску в Польщі

24.11.2023 10:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Для того, щоб евакуюватися, водії мають заповнити онлайн-форму.

Україна розпочала збирати дані водіїв вантажівок, які застрягли на кордоні із Польщею та хочуть евакуюватися. Про це 23 листопада повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

“Ініціюємо створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на кордоні. Пропонуємо європейським колегам фіксувати офіційно ту ситуацію, яка відбувається перед пунктами пропуску. Чи пропускаються небезпечні вантажі, яким чином перетинає кордон гуманітарна допомога, а головне – в яких умовах вже більше двох тижнів перебувають наші водії.

Офіційний лист з такою пропозицією направили. Очікуємо відповідь.
 
Зі свого боку, ми розпочали збір даних для евакуації наших водіїв. У нас вже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов – цього всього немає. Натомість і надалі бачимо повідомлення про погодження продовження протесту з боку місцевої влади”, — зазначив Сергій Деркач.
 
Тому будемо вивозити всіх, хто висловить таке бажання, форма для заповнення про евакуацію, поширюємо її серед водіїв та перевізників – https://forms.gle/WREMvqUD921dPbxf6

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews