У Львівській ОВА відмовились від квітів, сувенірів, премій і інших видатків на 2024 рік

24.11.2023 19:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Яким буде бюджет Львівщини у 2024 році.

Бюджет наступного року  складається з двох основних категорій: майже 4,4 млрд – захищені видатки (заробітні плати комунальних закладів і установ, енергоносії, медикаменти тощо), програмного ресурсу 1,6 млрд, який становить лише 26% від загального бюджету, та 0,2 млрд грн резервного фонду.

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, зменшення обласного бюджету зумовлене:

  • скеруванням «військового ПДФО» на потреби ЗСУ, але не через обласний, а через державний бюджет;
  • зменшенням розміру освітньої субвенції;
  • відсутністю субвенції з державного бюджету на утримання доріг;
  • зменшенням інших державних субвенцій обласному бюджету.
null

“Першу частину становлять видатки, пов’язані з війною – це понад 665 млн або 41% від загального фінансового ресурсу на програми. Цього року ці видатки становлять понад 1,2 млрд гривень і будуть ще збільшуватись до кінця року“, – йдеться у повідомленні.

null

Козицький зазначив, що левова частка видатків для підтримки наших захисників спрямовується через програму «Безпечна Львівщина» – фінансовий ресурс на цю програму з 1 січня 2024 року пропонується в розмірі 400 млн грн:

“Ще у І кварталі додатково, як я і заявляв раніше, виділять 75% вільних лишків (мінімум 150 млн) та в подальшому щоквартально при перевиконанні бюджету скеровуватимемо 50% на потреби оборони.

На утримання доріг залишили лише 100 млн грн, з яких 70 запланували на утримання доріг у зимовий період”.

Начальник Львівської ОВА додав, що протягом останніх двох років Львівщина, як і вся Україна, веде важку боротьбу з ворогом, боротьбу криваву, складну, боротьбу за виживання.

“Бюджет області на 2024 рік повністю відображає головні наші пріоритети – максимум для перемоги, для оборонців, їхніх родин та незахищених категорій населення.

Львівщина завжди була надійним тилом і наступного року ситуація не зміниться, ми робитимемо все заради перемоги.

Наступного року ми ВІДМОВЛЯЄМОСЬ від усіх непріоритетних видатків, відмовляємось від квітів і сувенірів, конкурсів та премій у різних галузях. Закликаю громади Львівщини при прийнятті місцевих бюджетів визначити аналогічні пріоритети. Разом до перемоги!” – підсумував Козицький.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews