Гроші у воду. Садовий витратив два з половиною мільйони гривень з міської казни на фонтани

25.11.2023 12:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Попри сотні прохань щодо зборів на допомогу українським військовим, мер Львова продовжує витрачати кошти на не нагальні речі. 

«Збір коштів на Квадрокоптер DJI Mavic 3 та антену з підсилювачем для роботи з дронами. Ціль 110 тис. грн.», Збір коштів на 10 FPV-дронів для 77-ї ОАеМБр. Ціль 200 тис. грн.», «Збір на “Всюдихід” (автомобіль). Ціль 370 тис. грн.» – ці та інші подібні заголовки і оголошення про акції підтримки наших сил оборони кожен з нас чи не щодня може зустріти скрізь: на сторінках інтернету, в соціальних мережах, на телебаченню, просто посеред вулиці або в торговому центрі, тощо, пише "Бомок".

І більшість з нас в міру своїх можливостей допомагає закрити ці збори, аби дрони та пікапи були там де вони потрібні – на фронті, у наших оборонців. У зв’язку з цим, напевно нерідко кожному з нас доводилось від чогось відмовитись або відкласти якісь покупки на потім, чи принаймні обмежити деякі свої витрати. Для більшості з нас це зрозумілі речі, які не потребують додаткових пояснень. Таких дій та вчинків вимагають від нас реалії сьогодення, вимагає війна, бо це просто допоможе врятувати чиюсь дитину, чоловіка чи брата.

 

Проте, складається враження, що пан Садовий та менеджери з районних адміністрацій, напевно не бачать цих потреб, не бачать таких повідомлень – закликів про допомогу ЗСУ або банально ігнорують їх. Інших логічних пояснень просто не існує. Як свідчать факти, змінювати свій повсякденний ритм життя, як це зробила більшість наших людей, змінювати свій «довоєнний» підхід до витрачання коштів міської казни, вони не хочуть. Тому, не зважаючи на військовий стан Андрій Іванович й надалі продовжує бездумно й без жодних докорів сумління витрачати мільйони гривень далеко на непершочергові витрати: саджанці, квіти, скейт-парк, спортзал, тощо, про які ми та інші журналісти писали раніше.

Але, на жаль, це далеко не весь перелік «важливих» речей, які купили «за наші з Вами кошти» львівські чиновники в час війни. До таких речей, які надзвичайно «допоможуть» силам оборони, чиновники районних адміністрацій Львівської міської ради також віднесли … фонтани!!!, а точніше послуги (роботи) по їх обслуговуванню та ремонту. І таких послуг (робіт) було придбано лише за 10 місяців цього року на 2 529 078,73 грн, а якщо б порахувати за весь час широкомасштабної війни, то цю суму можна з легкістю множити на два, а той більше, разів.

Нижче наводимо перелік тих районних адміністрацій ЛМР, які цього року «відзначились» найбільше:

Галицька РА ЛМР:

1. Укладено договір (зі змінами) на 184 988 грн – Послуги з експлуатації та обслуговування фонтану «Кульбаба» на пл. Галицькій у м. Львові (UA-2023-05-23-015198-a).

2. Укладено договір на 67 282,15 грн – Послуги з поточного ремонту насосів, клапанів та кранів сухого фонтану на пр.Свободи у м. Львові (UA-2023-07-03-000126-a).

3. Укладено договір на 498 999 грн – Послуги з обслуговування “сухого” фонтану на проспекті Свободи у м. Львові (UA-2023-02-10-012015-a).

4. Укладено договір (зі змінами) на 174 243,85 грн – Послуги з експлуатації та обслуговування фонтанів на території Галицького району м. Львова (UA-2023-03-21-012557-a).

Шевченківська РА ЛМР:

1. Укладено договір на 308 253,25 грн – Послуги з технічного обслуговування фонтану на вул. Б. Хмельницького (біля будинку №56) у м. Львові (UA-2023-03-02-002959-a).

2. Укладено договір (зі змінами) на 151 875,97 грн – Послуги з поточного ремонту фонтану на вул. Б. Хмельницького (біля будинку №56) у м. Львові (UA-2023-02-17-011200-a).

Залізнична РА ЛМР:

1. Укладено договір на 645 254,99 грн – Послуги з обслуговування фонтана на площі Двірцевій у м. Львові (UA-2023-03-14-010226-a)

Личаківська РА ЛМР:

1. Укладено договір на 498 181,52 грн – Послуги із благоустрою населених пунктів, а саме послуги з обслуговування фонтана на площі Митній у м. Львові (UA-2023-03-15-011990-a).

Зараз хтось може розпочати дискусію, що це не є велика сума, і вона не вплине на хід бойових дій, а місто має жити навіть і під час війни. З цього всього ми погоджуємось лише з думкою, що місто має жити, але жити зважаючи на вимоги воєнного часу.

На відміну від львівського мера, на наш погляд і на думку, напевно, більшості львів’ян, місто без відремонтованих фонтанів і нових саджанців у скверах, чи відремонтованого скейт-парку точно переживе цей трагічний для нашої країни час. А чи виживуть всі ті хто його захищає?… Більшість так, якщо вони будуть забезпечені усім необхідним, постійно матимуть ті ж самі пікапи, броню, дрони, що повсякденно рятують та вже врятували не одне життя нашого воїна. І над цим мають працювати усі ми: звичайні люди, бізнес, влада, а також мають бути залучені усі ресурси, в тому числі, ресурси бюджетів усіх рівнів, кошти яких повинні спрямовуватись в першу чергу на потреби пов’язані з війною, а не на фонтани.

І на сам кінець, сума в 2.5 млн. грн. не така вже й мала. За ці кошти і лише цього року місто могло б придбати мінімум 100!!! найпростіших FPV-дронів. Скільки б вони врятували б життів?… Ну, напевно не одне, і не два…

Пане Садовий, які ще потрібні аргументи, щоб змінився Ваш підхід і підхід підконтрольних Вам чиновників до бюджетних витрат у час війни? Чи Ви й надалі розказуватимете про тисячі дронів, і сотні авто, які місто планує купити для ЗСУ до кінця року, а в той час продовжуватимете витрачати десятки мільйонів гривень на фонтани та інші непріоритетні під час війни речі? Припиніть «дерибан» міського бюджету уже сьогодні, бо завтра може бут запізно, як мінімум для когось із наших захисників!!!

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews