Ремонт головного корпусу психлікарні у Львові проведе скандальна фірма

25.11.2023 16:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

ТОВ «Вельт Капітал» неодноразово звинувачували у завищенні цін на закупівлі.

Львівська обласна психіатрична клінічна лікарня уклала договір з ТОВ «Вельт Капітал» на ремонт головного корпусу медзакладу, що на Кульпарківській, 95. Будівля є пам'яткою архітектури місцевого значення. Вартість робіт становить майже 24 млн грн. За інформацією сайту державних закупівель Prozorro, завершити ремонт підрядник має до кінця 2024 року, пише ZAHID.NET.

Згідно з тендерною документацією, у приймальному та реанімаційному відділеннях підрядник відремонтує зовнішні сходи, відреставрує двері та паркетну підлогу, оновить санвузли, відреставрує стіни. Крім цього, планують відремонтувати систему опалення та водопостачання, вентиляцію, каналізацію, освітлення тощо.

Зазначимо, що головний корпус психіатричної лікарні почали зводити 1870 року. Архітектором був Адольф Кун. З 1875 року лікарня приймала перших пацієнтів.

Переможцем тендерного аукціону стало ТОВ «Вельт Капітал», яке було єдиним учасником торгів. За інформацією бізнес-аналітичного ресурсу YouControl, компанія зареєстрована у Львові й працює з 2016 року. Керівницею та підписантом є Тетяна Павленко. Основним видом діяльності підприємства є будівництво житлових і нежитлових будівель. Зазначимо, що у судовому реєстрі можна знайти ухвалу про проведення обшуків у «Вельт Капітал» через участь у схемі ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

У серпні ТОВ «Вельт Капітал» перемогло у тендері на ремонт двох вулиць у передмісті Луцька за майже 40 млн грн. Луцьке ПП «Ространс», яке теж брало участь у торгах, заявило, що «Вельт Капітал» не має необхідної техніки для ремонту вулиць. Крім цього, львівське підприємство не довело, що може виготовити потрібну кількість будівельної суміші. На скаргу відреагував Антимонопольний комітет і зобов'язав департамент інфраструктури Волинської ОВА скасувати рішення про визнання переможцем ТОВ «Вельт Капітал». Адміністрація 21 серпня скасувала рішення, але вже 31 серпня таки підписала угоду з львівською компанією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews