Садовий розповів про допомогу військовим і їх рідним, бюджет на 2024 рік та кошти на дитячу реабілітацію

27.11.2023 10:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Щотижневий звіт від мера Львова.

“Час до часу у мене питають: чого там щось недоробили, а ви таке обіцяли,… Ще раз пояснюю: поки триває війна, жодних серйозних робіт за бюджетні кошти ми робити не будемо. Наш пріоритет зараз – військові, реабілітація і все, щоб допомагає перемогти в цій війні.

Зараз формуємо бюджет на 2024 рік. Не зважаючи на те, що ми ПДФО віддали державі і вона за ці кошти може почати виробництво українського озброєння, і навіть маючи невеликі можливості, ми все рівно до 1 мільярда гривень на наступний рік закумулюємо для допомоги нашим військовим. Це важливо, бо сьогодні 30 тисяч львів’ян боронять нас на передовій.

Як ви знаєте, у Львові лікується багато хлопців і дівчат з цілої України, зокрема і діти. Декілька місяців тому ми почали збір коштів на дитячу реабілітацію UNBROKEN KIDS. Було потрібно 35 млн грн. Думали, що ця сума непідйомна, але львів’яни перераховували одноденну зарплату, міжнародні організації долучились і ми зібрати ці кошти! Дякуємо всім.

Тепер щодо допомогти дорослим. Дуже часто, коли приходжу в лікарню, бачу, що до одним пацієнтів приходять рідні, а інші розповідають, що їх родичі живуть далеко і не мають змоги сюди приїжджати, переночувати. Якщо ви хочете провідати своїх рідних, які проходять лікування у Львові, місто покриє видатки на ваше проживання в нашому місті. Для цього є Центр надання послуг учасникам бойових дій, куди можна звертатися з цим питанням і вам допоможуть. Потрібно підтримувати одне одного в непростий час, в єдності наша сила”, – розповів мер Львова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews