На Тернопільщині викрили реабілітаційні центри, де незаконно утримували людей

27.11.2023 15:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Житель Вінниччини організував на території трьох областей реабілітаційні центри з лікування наркологічної та алкогольної залежності. Пацієнтів шукали через оголошення.

Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

“Родичам розповідали, що у їхніх центрах працюють висококваліфіковані лікарі, які гарантують стовідсоткове позбавлення від залежностей. Пацієнтів, які не погоджувалися їхати у реабілітаційний центр, вивозили силою. У закладі люди проживали по п’ятеро у кімнатах. На вікнах були решітки без ручок, а двері завжди зачинені. На вулицю підопічні могли виходити лише під наглядом працівників. Телефоном користуватися їм не дозволяли. Коли ж родичі телефонували у центр, то їм надавали неправдиву інформацію і запевняли, що все гаразд, але потрібен ще час”, — розповів Олександр Буняк, керівник міграційної поліції.

Свої послуги оцінювали від 8 до 20 тисяч гривень в місяць. Обшуки провели одночасно в трьох областях України. Правоохоронці виявили та вилучили транспортні засоби, наліпки з оголошенням, чорнову бухгалтерію та записи із клієнтською базою.

Стаття передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews