На Львівщині готуються до зимової негоди

28.11.2023 14:57   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові спецтехніка, яка обслуговує дороги взимку, з 16 листопада працює у режимі чергування. 

Загалом під час негоди у місті зможуть задіяти понад 130 одиниць техніки, зокрема піскорозкидачі, трактори та грейдери. Також чергують машини, які обслуговують дороги в області, пише Суспільне.

За словами заступниці міського голови з питань ЖКГ Ірини Маруняк, загалом у Львові під час негоди зможуть працювати 137 одиниць техніки.

"Це є комунальна техніка і це є також техніка, яку ми залучаємо в Сихівському районі шляхом проведення тендеру. Крім того, ми уклали ще 66 угод з приватними компаніями і з ними ми маємо можливість працювати у випадку, якщо буде сильний снігопад. Це є підмітальна техніка, це є піскорозкидачі, це є тракторці, це є грейдери, це є різна техніка для того, щоб прибирати", — каже Ірина Маруняк.

Станом на 27 листопада на дорогах Львівщини чергувало 94 одиниці снігоочисної техніки. При негоді можуть задіяти близько 200 машин. За словами керівника Служби відновлення інфраструктури області Олега Берези, також сьогодні провели нараду з підрядниками, надзвичайниками та поліцією, щоб підготуватись до складних погодних умов.

"Для того, щоб ми були готові і розуміли, що у випадку, якщо складеться якась складна ситуація, то ми будемо зупиняти рух. Не треба цього боятися, за кордоном це є постійна практика. Якщо бачать, що опади снігу починають бути такими неконтрольованими, треба зупинити рух, дати можливість спецтехніці почистити дорогу для того, щоб були швидко локалізовані наслідки негоди", — розповідає Олег Береза.

Циклон, який утворився над Середземним морем і рухався над центральними областями України, перемістився на Схід, каже синоптикиня Олена Смалюх. Втім, на Львівщині теж варто очікувати сніг.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews