Сім’я з маленькими дітьми отруїлася чадним газом у Львові

28.11.2023 16:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Двох дорослих та двох дітей медики швидкої допомоги доправили до лікарень у важкому стані.

Про це повідомила речниця Львівського обласного центру екстреної медицини Тетяна Андрєєва.

За її словами, медики “швидкої” отримали виклик о 21:07.

Отруїлися двоє дорослих віком 39 років та двоє дітей віком 2 і 9 років.

“Дітей госпіталізували у лікарню на Орлика, а батьків госпіталізували в обласну лікарню. Стан оцінювали на момент госпіталізації як важкий. У дітей медики швидкої ставили 3% карбоксигемоглобіну (це дуже високий показник для дітей), а у дорослих — 12%”, — розповіла Андрєєва.

Медики також прокоментувала, як відбувається отруєння чадним газом.

“Під час отруєння утворюється карбоксигемоглобін – хімічна сполука, яка виникає при взаємодії оксиду вуглецю з пігментом крові гемоглобіном. Гемоглобін, як відомо, переносить кисень. Коли організм отруюється чадним газом, гемоглобін з’єднується із вуглекислотою, утворюючи молекули карбоксигемоглобіну, котрі вже не роз’єднуються. Їх можна видалити в барокамері”, — зазначили у Львівському обласному центрі екстреної медицини.

За їхніми словами, у здорової людини відсоткове значення карбоксигемоглобіну у крові допускається до 1,5%. Вважається, що більш як 10% – це вже критичні показники.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews