Green Grey розпочне свій тур концертом у Львові з розривною українською програмою!

29.11.2023 14:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

30 листопада у Львові у Malevich Concert Arena відбудеться виступ легендарних Green Grey, які вирушають в тур Україною під назвою “Як ти, друже?”. Головна мета туру - зібрати 30 000$ на біонічний протез ноги Станіславу Зорію - герою, що втратив кінцівку у важкому бою під Бахмутом. Гурт вважає, що ціль цілком досяжна і запрошує всіх фанів долучитися.

Нещодавно музиканти Green Grey дізнались про історію Стаса від знайомих волонтерів з Благодійного Фонду Revived Soldiers Ukraine, познайомилися з ним особисто і захотіли йому допомогти.

Стас Зорій - незвичайна особистість. Він - чемпіон світу з кікбоксингу ISKA 2018-го та чемпіон світу за версією WKA 2019-го. Зараз йому 22 роки. З початком повномасштабного вторгнення Стас добровольцем пішов захищати Україну, вступивши до лав Сил спеціальних операцій ЗС України. Військовий був одним з тих, хто звільняв Ізюм та мужньо захищав Україну від ворога. Під час важких боїв під Бахмутом герой залишився єдиним, хто вижив з його групи, і втратив ногу. Більше у знищеній машині не вижив ніхто.

null

"Міна розірвала автівку на шматочки. Всі загинули, але Станіслав з відірваною кінцівкою та вирваними шматками плоті на спині виповз з палаючої машини і знепритомнів. Був доставлений у лікарню Мечникова в комі", – розповідав на своїй сторінці у фейсбуці Сергій Риженко, генеральний директор Дніпровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова.

Сам він згадує: “Я залишався у свідомості. Тоді я наче дивився смерті в очі і раптом сказав: “Я хочу жити!”. Зібрав волю в кулак і через багажник виповз із палаючої автівки. Згодом мене побачили, вже непритомного, на дорозі хлопці, які вдало надали мені першу допомогу та евакуювали до найпершого медпункту”

Стас впав в кому, але його вчасно вдалося доставити в лікарню, де він потрапив до рук досвідчених лікарів. Їхня майстерність і, можливо, - диво врятували хлопцю життя.

Після низки важких операцій хлопець проходив реабілітацію у центрі NextStep Ukraine від фонду Revived Soldiers Ukraine. Наступний крок - протезування і ортезування у США. Потрібна сума у 30 000 $. Саме в цьому Green Grey вирішив підтримати героя і в рамках першого з початку війни українського тура “Як ти, друже?” оголосив збір коштів серед своїх фанів та усіх небайдужих. Благодійний Фонд Revived Soldiers Ukraine з 2015 року активно займається відновленням здоров’я українських Захисників зі складними випадками ампутацій кінцівок та важкими інфекціями у провідних госпіталях та протезних центрах США.

Сам Стас розповідає, що мріє завести собаку і почати роботу тренера з дітьми. Але головна його мрія - повернути незалежність та суверенність України. Тому він не виключає можливості після лікування повернутися на поле бою.

Допоможемо Стасу разом! До зустрічі на концерт! Тут вперше можна буде почути наживо “Емігрант”, “Мазафака”, “Той день” і багато інших улюблених пісень українською та прем'єру нової пісні - Друже.

Допомогти українському герою можна вже зараз, де б ви не були. Посилання на банку:
https://secure.wayforpay.com/donate/d9ef5176420d1 

Що? Green Grey “Як ти, друже?”

Де? Malevich Concert Arena

Коли? 30 листопада, початок о 19:00

Квитки https://bit.ly/Green_Grey_Lviv

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews