На Львівщині затримали контрабандну косметику, яку намагалися ввезти як гумдопомогу

30.11.2023 10:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У пункті пропуску «Смільниця-Кросьценко» митники затримали контрабандну косметику вартістю понад три мільйони гривень.

Про це повідомляє Львівська митниця.

З Польщі прибув автомобіль, який нібито переміщував гуманітарну допомогу – вживаний одяг та косметичні засоби. Товари адресувалися одній із благодійних організацій Львівщини та акціонерному товариству в Києві.

«Під час перевірки законності переміщення вантажу зʼясувалось, що благочинна фундація дійсно очікувала на гуманітарну допомогу – вживаний одяг та косметику. Водночас, за інформацією від іноземних компаній – відправників та продавців вантажу, стало відомо, що заявлений товар – серум (косметологічний препарат з великою концентрацією біологічно активних речовин) переміщувався на митну територію України як зовнішньоекономічний вантаж, а не гуманітарна допомога. Слід додати, що вартість «косметики» становить 3 122 359 гривень», — йдеться у повідомленні.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews