У центрі Львова досі продають книги з російською пропагандою

30.11.2023 13:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Поблизу пам’ятника Іванові Федорову досі торгують російськомовними книжками, частина з яких пропагує радянську та російську ідеологію.

Книжковий ринок біля пам’ятника Іванові Федорову функціонує вже понад 20 років і давно став осередком старих речей, повідомляє ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ.Поблизу пам’ятника Іванові Федорову досі торгують російськомовними книжками, частина з яких пропагує радянську та російську ідеологію.

Тут й досі можна натрапити на російськомовну літературу часів Радянського Союзу. На зауваження щодо продажу та поширення культурного продукту країни-агресорки продавці ринку не реагують.

“Книжкові видання в Україні видаються та розповсюджуються державною мовою та/або мовами корінних народів України, офіційними мовами Європейського Союзу”, – йдеться у статті 26 ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про забезпечення функціонування української мови як державної.

Мова корінних народів є, наприклад, кримсько-татарська, але точно – не російська.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews