Від чого допомагає парацетамол?

30.11.2023 22:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Парацетамол – одні з найпоширеніших ліків у світі. Це не випадковість, адже препарат має швидку дію, ефективний та безпечний. Недарма Всесвітня організація охорони здоров'я включила парацетамол https://liki.ua/shop/brands/paratsetamol-8365 до переліку найбільш дієвих лікарських засобів. 

Сьогодні в аптеках ці ліки представлені у формі таблеток, капсул, ректальних супозиторіїв, сиропів, суспензій, розчинів для ін'єкцій тощо. Підібрати парацетамол та дізнатися, в якій найближчій аптеці він є в наявності та за якою ціною, допоможе сервіс на Liki.ua. Ця безкоштовна послуга допоможе зберегти час і гроші при купівлі потрібних препаратів.

Дія ліків

Парацетамол успішно застосовується при певних хворобах та станах організму завдяки таким властивостям:

  1. Знеболювальний ефект. Парацетамол допомагає зменшити біль, зокрема головний, м'язовий, зубний, біль при артриті чи інших ревматичних захворюваннях.
  2. Зниження температури. Засіб використовується для нормалізації температури тіла при грипі чи застуді, а також в інших ситуаціях, коли її підвищення зумовлено запаленням.

Загалом комплексна дія речовини парацетамол робить її компонентом багатьох комбінованих препаратів, які використовуються для полегшення симптомів застуди чи грипу, таких як біль, гарячка, головний біль.

Особливі застереження

Треба пам'ятати, що попри свою безпечність парацетамол не підходить усім. Він протипоказаний пацієнтам із нирковою й печінковою недостатністю, анемією, лейкопенією. Парацетамол не можна застосовувати пацієнтам із хронічним алкоголізмом і протипоказано вживати разом з алкоголем через ризик негативного впливу на печінку. 

Засіб не призначається малятам молодше 3 років. Дітям від 3 до 12 можна застосовувати тільки спеціальну дитячу форму. Вагітним та годуючим препарат призначається виключно лікарем та застосовується під його наглядом.

Тож парацетамол є надійним помічником у боротьбі з болем, гарячкою, запаленням. Але при його застосуванні бажано проконсультуватися з лікарем, який врахує всі особливості стану та організму загалом, аби уникнути побічних ефектів та небажаних наслідків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews