Львівщина прощається із п’ятьма захисниками

01.12.2023 14:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Сьогодні, 1 грудня, Львівщина прощається із п’ятьма захисниками, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Ігор Гуль, Роман Клебан, Володимир Кравців, Руслан Мущинка загинули на сході та Запоріжжі. Воїн Василь Жгута помер під час проходження реабілітації.

Львів’янин Ігор Гуль («Каспар») народився 22 жовтня 1983 року.

null
Фото з мережі Інтернет

Здобував освіту у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп’ютерних технологій».

У мирний час працював у Німеччині у сфері перевезень. Активно займався спортом, обожнював піші прогулянки та захоплювався автомобілями. Любив присвячувати час дітям. За словами родини, його позитивом заряджались усі – Ігор був справжньою душею компанії.

Перед повномасштабним вторгненням Росії повернувся на Батьківщину, щоб оформити документи для виїзду за кордон на постійне проживання. Однак початок війни спонукав Ігоря Гуля за власним бажанням вступити до лав 125-ої окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України. Боронив територіальну цілісність і суверенітет держави на території Донецької та Харківської областей.

«Каспаром» Ігоря Гуля називали волонтери, які регулярно підтримували підрозділ на передовій. Попри проблеми зі здоров’ям, яке погіршилося за час війни, мав один із найвищих показників виходів на позиції та старанно навчав нових бійців. Добровільно зголошувався на виконання бойових завдань.

Ігор Гуль пішов із життя під час виконання службових обов’язків. Його побратими кажуть, що він назавжди залишиться в строю.

Загинув 23 листопада. В Героя залишилися батьки, дружина, четверо дітей та брат.

Уродженець Золочева Львівської області Роман Клебан народився 19 серпня 1980 року.

null
Фото з мережі Інтернет

Навчався у «Львівській політехніці» за спеціальністю «Автоматизоване управління технологічними процесами», здобув кваліфікацію «Інженер з автоматизованих систем керування виробництвом».

Після завершення навчання упродовж певного часу займався дизайном корпусних меблів, згодом працював інженером з автоматизації теплових процесів систем опалення та кондиціонування в «Термоком». Протягом останнього періоду знайшов себе у проєктах компанії «IQdim» («Розумний дім»).

У вільний час займався гірськолижним і велоспортом, а найбільше захоплювався пішими подорожами дикою природою, для яких самостійно складав маршрути.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист Батьківщини від російських окупантів. Після проходження курсів при Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та здобуття звання «молодший лейтенант», виконував бойові завдання у складі військової частини А4248. Боронив державу на Бахмутському напрямку.

Загинув 14 серпня. В Романа Клебана залишилися батьки, дружина, дві доньки, сестра зі сім’єю, двоє племінників і четверо хрещених дітей.

Василь Жгута. Народився 19 жовтня 1978 року в селі Опака Дрогобицького району.

null
Фото з мережі Інтернет

У 2014-2015 роках добровольцем боронив Україну у складі батальйону «Воля». У травні 2015 року отримав важке поранення. Отримав орден Богдана Хмельницького III ступеня. Після початку повномасштабного вторгнення знову добровольцем став на захист України у лави 59 окремої мотопіхотної бригади.

Помер 30 листопада під час повернення з фронту додому для проходження реабілітації.

У воїна залишилася мама, дружина та двоє синів від першого шлюбу.

Володимир Кравців. Народився 27 липня 1985 року. Мешканець села Залужани Дрогобицької громади.

null
Фото з мережі Інтернет

У молодших класах навчався у Залужанській школі, з 5 по 11 клас – в Рихтичах. Закінчив ВПУ №15 за спеціальністю електрика, після чого пішов служити в армію.

Кравців Володимир працював на Дрогобицькому заводі автомобільних кранів, згодом електриком на Дрогобицькому хлібокомбінаті.

Став на захист України від російського окупанта 16 березня 2022 року. Перебував на передових позиціях фронту у складі одного з підрозділів Нацгвардії. 17 листопада загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку фронту. У воїна залишились дружина, двоє синів, мама та сестра.

Руслан Мущинка. Народився 13 жовтня 1984 року в селі Жупани на Сколівщині.

null
Фото з мережі Інтернет

У квітні 2023 року чоловіка призвали на військову службу. Був стрільцем-помічником гранатометника десантно-штурмового взводу військової частини. Загинув 26 листопада під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району на Харківщині.

Рідний брат Руслана – Роман Мущинка теж загинув на фронті у червні цього року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews