На Львівщині майбутні військові пілоти стали хрещеними для дітей-сиріт

07.12.2023 12:34   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Діти втратили батьків через війну.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, зараз ці дітки проживають в одному із дитячих закладів Львівщини.

Днями майбутні військові льотчики навідали своїх похресників.

«Ми завітали до своїх 16 похресників та похресниць, піклуватися про яких зобов’язалися напередодні Великодня надважкого 2022 року.До наших малюків та їхніх друзів, розумних і активних, за якими ми дуже скучили», – ділиться емоціями Олександр, майбутній військовий льотчик.

null

Це вже не перший візит курсантів до діток. Хлопці за першої нагоди приїжджають у дитячий заклад і часто допомагають, наприклад, розчищають сніг.

Курсанти привезли діткам подарунки, а малеча довго не відпускала своїх хрещених батьків, бавлячись з ними в ігри. До речі, дітлахи дуже зацікавлено слухали розповіді про майбутню професію хлопців та з радістю приміряли шоломи пілотів. Похресниками майбутніх пілотів стали дітки віком до трьох років.

Військове навчання, а особливо льотна справа, залишають дуже мало вільного часу. Але хлопці за першої ж нагоди їдуть до малят.

«Курсанти поїхали до діток одразу після навчання: під час тренувань вони показали чудові результати! Опановувати таку спеціальність під час війни – важко. Але вони – молодці! І наше небо буде під надійним захистом», – кажуть в університеті.

На прощання майбутні пілоти пообіцяли діткам, що скоро знову приїдуть, і, найголовніше, що наші діти житимуть під мирним небом.

«Ці хлопці – дуже відповідальні. Керувати літаками у мирному небі – це сенс їхнього життя. Так само відповідально вони ставляться до своїх обов’язків хрещених батьків. Перед тим, як хрестити малят, наші курсанти багато розмовляли про сенс цього обряду зі священниками та готувалися до цього. Ми певні, дітки мають чудових наставників», – додають в ХНУПС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews