Площу Князя Святослава у Львові планують перетворити на мініатюру площі Ринок

11.12.2023 20:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Неподалік центральної частини Львова девелопер планує звести нове будівництво з підземним дворівневим паркінгом. Один з рівнів забудовник передасть у користування міста.

Нове будівництво проводитимуть на вулиці Ярослава Мудрого. Тут планують збудувати житлово-громадський комплекс, що мав би стати окрасою мікрорайону і, водночас, відповідав історичній частині міста. Проєкт будуватиме компанія PRAUD, що на ринку нерухомості Львова вже з 2014 року. 

Як компанія буде втілювати даний проєкт, і що зобов’язується зробити як для мешканців сусідніх будинків, так і для міста в цілому, "Еспресо.Захід" запитав у директора і співвласника компанії PRAUD Марка Ткача.

"Наша мета – побудувати високоякісний комплекс, що буде відповідати концепції центральної частини. Це зробити непросто. Водночас розуміємо, що мусимо взяти на себе певні зобов'язання перед містом. На території, де запланований проєкт, зараз розташована автомобільна стоянка, яка дуже активно використовується, тому ми розуміємо, що можливість паркування для цих людей треба зберегти. Тому ми розробили унікальний проєкт із дворівневим підземним паркінгом, один із яких, з окремим заїздом та виїздом, виділимо для міського користування", – зазначив Ткач.

"Підземний паркінг, порівняно з наземним, є сучасним та екологічним рішенням. Наша компанія готова за власні кошти здійснити будівництво додаткового рівня паркінгу, яким зможуть користуватись мешканці прилеглих будинків. Адже навколо ситуація з паркуванням дуже складна, і саме через ці переваги спілка автомобілістів активно підтримує цей проєкт", – кажуть у PRAUD.

Після реконструкції площі, кажуть у компанії, тут не лише збережеться можливість паркування транспорту, але й підвищиться стандарт паркування: буде охорона, безпечніше та екологічно чистіше, оскільки випари від викиду газів будуть йти в спеціально відведену шахту. 

Додають, що йдеться не просто про обіцянки, до яких звикли мешканці. Забудовники підписали відповідні меморандуми. Загалом в компанії PRAUD наголошують – громадські слухання щодо даного проєкту були проведені, відбулись зустрічі із мешканцями навколишніх будинків та спілкою автомобілістів, які висловили підтримку новому проєкту.

"Для нас думка громади є вкрай важливою. Саме тому в проєкті враховані всі побажання та обрані тільки найкращі інженерні та архітектурні рішення." – розповів Марко Ткач.

Крім підземного паркінгу, тут планують облаштувати громадський простір для мешканців. 

"Як відповідальний забудовник ми збудуємо комплексний громадський простір для відпочинку та дозвілля мешканців і гостей міста. Плануємо, що тут будуть лавочки, дерева, магазини – хочемо, щоб це була площа Ринок в мініатюрі", – пояснив директор PRAUD.

Укриття на кілька тисяч людей

У будівлях, висотністю не більше 6 поверхів, планують облаштувати офісно-житловий комплекс і невеликий апарт-готель. Частка житла становитиме не більше 60%. У компанії кажуть, що, маючи досвід будівництва в Європі, намагаються впровадити європейські стандарти і тут. Йдеться про концентрацію на гарній архітектурі та використанні дорогих матеріалів.

Головним архітектором проєкту будівництва на вулиці Ярослава Мудрого є Юрій Столяров, який зазначив що цей проєкт покликаний не лише впровадити високі стандарти сучасної європейської архітектури, а є соціально відповідальним та корисним для міста. За проєктом забудовник планує зробити відступ від дороги, де утвориться затишний громадський простір, площею в понад півтори тисячі квадратних метрів.

"Цей будинок разом із громадським простором буде окрасою цілого мікрорайону. Плануємо, що це буде зовсім інший, дорогий рівень будівництва. Адже, якщо йдеться про будівництво в історичній частині міста, то треба максимально витримати усі вимоги і рекомендації. Тут має бути ексклюзив", – наголосив Ткач.

Одним із найважливіших моментів у зведенні новобудови на цій вулиці є те, що підземний дворівневий паркінг є спорудою подвійного використання. Окрім функції зберігання автомобілів він слугуватиме захистом для людей під час повітряних тривог. Тут при потребі одночасно зможе перебувати 3 тисячі містян. 

"На 6 тисячах квадратних метрів може розміститись 3 тисячі людей з цього району. Приходити зможуть усі, хто живе по сусідству чи навіть в центрі, охорона впускатиме усіх", – наголосили девелопери.

Архітектурно-містобудівна рада Львова вже підтримала запропоновані зміни до детального плану територій району. Тепер для початку будівництва потрібно затвердити його на сесії міської ради та отримати містобудівні умови та обмеження.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews