У Львівський обласний центр служби крові потребує всіх груп крові

19.12.2023 21:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Лікування важкохворих осіб, збільшилась кількість й тих, хто отримав важкі поранення під час військових дій.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Нормою вважається, коли люди можуть здавати кров шість разів на рік, тобто кожні два місяці. Жінкам можна здавати кров раз на три місяці. Відновлення крові відбувається через 5-6 днів, але щоб донору не перевантажувати організм, тому проводити процедуру краще через 60 днів. Процедура займає близько 15-20 хвилин. Певний час може піти на реєстрацію, спілкування з лікарями та здачу крові з пальця на аналізи. Ми закликаємо ставати донорами всіх, хто має таку можливість. Без крові неможливий порятунок поранених бійців та нормальне лікування цивільних», – зазначив Ярослав Дяків, директор Львівського центру служби крові.

 

Донором може бути особа, віком від 18 до 65 років та з вагою – не менше 60 кг. Також вранці перед процедурою донації необхідно випити солодкий теплий чай з печивом, 24 години не вживати алкоголю, 12 годин не вживати смаженого, молочного, бананів, жирної їжі, за 72 години не варто приймати ліки, що розріджують кров, наприклад, аспірин, анальгін, рекомендується утриматися від куріння.

Аби стати донором необхідно звернутись у Центр служби крові, що на вулиці Пекарська, 65, Львів, з понеділка до п’ятниці – з 8.30 до 13.00.

Відповіді на питання з приводу донорства крові шукайте за посиланням.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews