15 позашляховиків отримав новий зенітний підрозділ на Львівщині

21.12.2023 10:10   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ці позашляховики служитимуть у складі мобільних вогневих груп.

Сьогодні, 20 грудня, Львівської ОВА, Золочівська та Червоноградська РВА і громади цих районів передали 15 позашляховиків новому зенітному батальйону, який створили, щоб посилити протиповітряну оборону Львівської області.  Із них 4 пікапи передали зі  Золочева, 1 – з Червонограда, ще 10 – від соціально відповідального бізнесу. 

Як розповів перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, з обласного бюджету виділили 18 мільйонів гривень, аби укомплектувати цей транспорт відповідно до запитів військових. Він також зазначив, що Львівщина продовжує активно нарощувати спроможність мобільних вогневих груп, які підсилюють роботу оборонців неба.

«Чергові 15 автомобілів йдуть для потреб зенітного кулеметного батальйону мобільно-вогневих груп, які будуть прикривати об’єкти Львівщини. Загалом для цих груп ми вже передали 95 автівок. Ціль до кінця року – 100 позашляховиків. Крім того, для сил протиповітряної оборони впродовж цього року в межах програми «Безпечна  Львівщина» скерували понад 30 млн гривень»,  – зазначив Андрій Годик. 

Голова Золочівської РВА Василь Маркевич подякував усім громадам та соціально відповідальному бізнесу за те, що вони виявили ініціативу й долучилися до купівлі пікапів, зокрема Буськ, Красне, Броди, Золочів та ПП «Львів-Пак».

Головне завдання зенітно кулеметного батальйону, який створили на Львівщині, – забезпечення роботи мобільно вогневих груп для прикриття об'єктів критичної інфраструктури області. 

«Цей підрозділ покликаний створювати безпечне небо над нашою Львівщиною. Ми зробимо все, що в наших силах», – зазначив командир нової військової зенітної частини Євген Андранович.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews