У Львові пенсіонерка зламала щелепу через падіння у тролейбусі

23.12.2023 21:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Але поліція звинуватила її в порушенні ПДР.

У Львові поліцейські склали адмінпротокол на жінку, яка у вересні впала у тролейбусі та зламала щелепу. Поліція вважає, що жінка неправильно трималася за поручні, тому визнала її винною в порушенні ПДР. Історію 69-річної Людмили Крижанівської розповіла львівська журналістка Вікторія Балицька.

За її словами, 29 вересня 69-річна Людмила Крижанівська їхала в тролейбусі №24. За словами жінки, які процитувала Балицька, на проспекті Червоної калини водій різко загальмував і пенсіонерка впала з сидіння, внаслідок чого зламала щелепу й лікувалася в стаціонарі.

Зрештою 69-річна жінка звернулася із заявою до поліції. За цим фактом поліцейські навіть відкрили кримінальне провадження. Зрештою поліцейські визнали в тому, що сталося, не водія тролейбуса, а потерпілу жінку, та притягнули її до адміністративної відповідальності.

«Людмила, на думку слідчого Чемериса, СИДЯЧИ у тролейбусі, погано трималася за поручень… Вона трималася однією рукою, а треба було двома… отож винна в нанесенні собі тілесних ушкоджень», — заявили працівники поліції. На підтвердження цих слів Балицька навіть опублікувала фото відповідної постанови.

В постанові патрульного йдеться, що Людмила Крижанівська порушила п.5.2 а) ПДР. Цей пункт передбачає, що «пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні сидіти або стояти (якщо це передбачено конструкцією транспортного засобу) в призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інше пристосування». Отже, про два поручні в цьому пункті не йдеться, наголосила журналістка.

69-річна Людмила Крижанівська може оскаржити цю постанову впродовж десяти днів. Однак, як наголосила журналістка, жінка потребує адвоката.

Також журналістка додала, що, крім Людмили Крижанівської, тоді впали ще дві жінки. Однак вони не писали заяв, бо не отримали суттєвих травм.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews