Критична інфраструктура, житлові будинки, історичні пам'ятки: що знищили російські окупанти на Львівщині впродовж року

31.12.2023 22:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У 2023 російська армія постійно обстрілювала різні регіони України. Дрони та ракети запускали також у напрямку Львова та області. 

Редакція Tvoemisto.tv зібрала хронологію обстрілів Львівщини за останніх 12 місяців.

Січень

У січні від російської атаки постраждав об’єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Працювала протиповітряна оборона, вдалось знищити одну ракету. Тоді мешканців області попереджали про можливі перебої у постачанні світла та води.

Лютий 

Внаслідок масованої ракетної атаки 10 лютого на Львівщині знову було пошкоджено об'єкт критичної енергентичної інфраструктури. Одна із ракет впала в Золочівському районі, неподалік села Кізлів. Інша - біля одного зі санаторіїв області. Вибуховою хвилею у будинку вибило частину вікон.

А ніч з 15 на 16 лютого росіяни знову завдали ракетного удару по Львівській області. Зокрема, три ракети влучили в об‘єкт критичної інфраструктури у Дрогобицькому районі. Тоді у У Дрогобицькій Гімназії №5 імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького повибивало шибки від ударної хвилі.

Березень

Уночі з 8 на 9 березня росіяни вкотре атакували регіон. Тоді ракета впала у житловій зоні Золочівського району, унаслідок атаки загинуло 5 людей. Знищено також три будинки і авто, що стояли поряд.

Вночі 18 березня Львівську область атакували шість дронів-камікадзе типу Shahed-136, три з них вдалося збити силам ППО, решта – влучили в нежитлові приміщення Яворівського району.

Травень

Читайте також

19 травня уночі російська армія 5 ударними дронами атакувала Львівщину. Протиповітряна оборона їх знищила. 

29 травня ворог атакував Україну ракетами з літаків стратегічної авіації з Каспійського моря та «шахедами». Одна з ракет долетіла і до Львівщини. Захисникам з ПвК «Захід» вдалося збити її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поруч.

Червень

20 червня армія рф запустила по Україні «шахеди». У Львові сталося 3 влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Зокрема, у будівлю на вулиці Вітовського. Обійшлось без постраждалих. Працювала протиповітряна оборонаень

Липень

У ніч з 5 на 6 липня, Львів зазнав ракетної атаки. 7 з 10 ракет типу Калібр були збиті ППО, їх уламки впали у Золочівському та Львівському районах. Інші потрапили у різні об'єкти на території Львова. Зокрема приліт був на вулицю Стрийську. Внаслідок удару по багатоповерхівці загинуло 10 людей, 42 отримали поранення. Було пошкоджено 50 квартир, 50 автомобілів, офісний центр, електропідстанція, школи та гуртожитки.

Серпень

Ще одного ракетного удару ворог завдав вже 15 серпня уночі. Тоді було пошкоджено понад 120 житлових приміщень, поранено 15 людей. Уламки пошкодили будинки у селах Ставчани та Суховоля, вибухи лунали також у Львові.

Читайте також

Вересень

Зранку 19 вересня 18 дронів типу Shahed 136 намагались атакувати Львів. Вони пролітали низько над історичним центром Львова. 15 дронів вдалось збити, ще 3 інші впали на складські приміщення благодійної організації Карітас-Спес Україна та виробника вікон Fakro на вулиці Городоцькій. Загинув один працівник складу, ще 2 отримали поранення.

У ніч на 21 вересня о 6:35 пролунали вибухи у Дрогобицькому районі. Ворог завдав трьох ракетних ударів по території Дрогобича. Два прильоти – по промисловому обʼєкту.

Листопад

3 листопада Львівщину атакували 16 ворожих дронів. Тоді зафіксували 5 влучань в об'єкт критичної інфраструктури. 11 безпілотників ППО знищила.

Грудень

Читайте також

У пʼятницю, 29 грудня, Львів зазнав масованої атаки. Російські окупанти випустили «шахеди» та крилаті ракети. Лише по Львівщині було випущено 15 ракет та 14 безпілотників. Загалом же по Україні росіяни випустили понад сотню ракет. У Львові одна людина загинула, більше 30 отримали поранення. Пошкоджено 18 багатоповерхівок, три школи та один дитячий садок.

 

Джерело: Тетяна Дзяма,  Tvoemisto.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews