Екс-помічник регіонала-забудовника Зубика купує Львівський ювелірний завод

01.01.2024 11:28   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії «Джі Ді Сі Україна» придбати пакет акцій розміром більше 50% статутного капіталу АТ «Львівський ювелірний завод».

Про це повідомила пресслужба відомства.

“Надано дозвіл ТОВ “Джі Ді Сі Україна” на безпосереднє набуття у власність акцій у статутному капіталі АТ “Львівський ювелірний завод”, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства”, – йдеться у повідомленні.

 

Фонд державного майна виставив на продаж Львівський ювелірний завод, що на вул. Академіка Підстригача, 2, через електронну систему Prozorro. Продажі торік у жовтні з початковою вартістю 144 млн грн. Придбати 100% статутного капіталу компанії зголосився один учасник – ТзОВ «Джі Ді Сі Україна», запропонувавши ціну у 185 млн грн. У листопаді 2022 року ФДМУ уклав із «Джі Ді Сі Україна» відповідний договір купівлі-продажу.

Відповідно до умов аукціону, покупець має зберегти колектив підприємства, який налічує 96 працівників, та забезпечити сплату податків і погашення заборгованої зарплати, у разі її наявності

За даними у системі YouControl, бенефіціаром ТОВ “Джі Ді Сі Україна” через компанію “Смарт Хаус Інвест” є Павло Зварич. Раніше він був штатним помічником екснардепа-регіонала і відомого забудованика, власника холдингу “Інтергал буд” Володимира Зубика. Зварич також працював директором фірми “Стар Білдінг” Зубика.

Нагадаємо, 10 січня 2013 року на вул. Озаркевича, 4, у Львові працівники підприємства «Розвиток нерухомості», яку пов’язували із Володимиром Зубиком, загнали важку техніку на територію занедбаного приміщення старої частини та зруйнували крило частини будівлі шпиталю митрополита Андрея Шептицького. Згодом начальник управління охорони історичної спадщини Львівської міської ради Лілія Онищенко заявила, що будівлі шпиталю на Озаркевича не є пам’яткою архітектури.

До слова, Володимир Зубик – один із 148 депутатів Верховної Ради України, які підписали звернення до Сейму Республіки Польща з проханням визнати геноцидом поляків події національно-визвольної війни України 1942—1944 років. Окрім того, 16 січня 2014 року був одним із народних депутатів, що голосували за Диктаторські закони.

 

Володимир Зубик народився 28 лютого 1958 року у Львові. Народний депутат України 5–8 скликань, підприємець, президент неприбуткової організації Асоціації Підприємств будівельників «Інтергал-Буд». 2020 року увійшов у рейтинг «100 найбагатших українців»  журналу «Фокус» з оцінкою капіталу у $247 млн. Також він увійшов до сотні найбагатших українців за версією журналів «Forbes Uкraine» та  «Кореспондент». У листопаді 2020 року компанія «Інтергал-Буд» одночасно зводила 1,13 млн кв.м житла й за цим показником стала лідером будівельного ринку України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews