Уряд схвалив створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького

02.01.2024 22:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уряд підтримав рішення про передачу «Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті» до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України для створення університетської лікарні.

29 грудня 2023 року уряд підтримав рішення про передачу майна виробничого підрозділу «Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті» філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Про це повідомляє Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького – ЛНМУ.

За словами міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, створення потужних університетських лікарень є ключовим кроком до покращення якості медичної освіти та медичної допомоги в Україні.

“Університетська лікарня стане платформою для впровадження сучасних технологій діагностики і лікування та залучення найкращих, в тому числі вузькоспеціалізованих фахівців до надання медичної допомоги пацієнтам як запоруки її високої якості”, — зазначив він.

Під Університетську клініку передадуть приміщення, обладнання та медичну апаратура, яка є за адресою: Львів, вул. Огієнка 1-5.

Як зауважив виконувач обов`язків ректора Університету, доктор медичних наук Орест Чемерис , процес передачі та переоформлення триватиме кілька місяців.

Усім працівникам, які на сьогодні є в штаті Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті, буде запропоновано написати заяви про переведення в Університетську лікарню.

“Щодо фінансування новоствореної клініки, то планується, що воно здійснюватиметься за рахунок бюджетної програми та за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення за угодами, укладеними з НСЗУ. Це сприятиме створенню стійкої фінансової бази для забезпечення якісної медичної допомоги та підготовки медичних фахівців”, – йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews