Заступник Садового отримує у 8 разів більшу зарплату, ніж президент

04.01.2024 23:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Відомо, що у листопаді минулого року заступнику мера з економічного розвитку Андрію Москаленку нарахували майже 150 тис. грн зарплати.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко задекларував 986 тис. грн зарплати за 2022 рік. 

Однак, коли правозахисники прижали його гострими запитаннями, той просто проковтнув язик. Так, стало відомо, що зарплата любимчика Садового насправді становить 150 тис. в місяць, що у 8 раз більша, ніж в президента, пише "Корупція.Інфо".

На запитання, чому так, заступник мера міста Лева почав щось мямлити про допомогу військовим, однак чітку відповідь не дав. Цифри з запитів, які дав сам Москаленко та з даними журналістів не збігаються від слова взагалі.

 

У декларації Андрій Москаленко клявся, що торік заробив 986 тис. грн у виконавчому комітеті Львівської міської ради. У 2020 році він заробив 861 285 грн, у 2019 році роботу у мерії йому заплатили 959 546 грн.

Його дружина Катерина Москаленко теж працює у Львівській міській раді у департаменті «Адміністрація міського голови». Минулого року вона заробила 404 тис. грн. 

Жодних інших доходів подружжя не задекларувало.

Нової нерухомості у посадовця не з’явилось. Андрій Москаленко досі володіє частками двох квартир у Львові площею 72,6 та 73 кв м. Власного помешкання не задекларувала й Катерина Москаленко, натомість вона є власницею гаража у Львові.

Ні посадовець, ні його дружина не мають, ні автомобіля, ні жодних заощаджень, ні земельних ділянок чи будь-якого іншого майна або цінностей.

Чи нормально це, на думку слуг Садового, отримувати такі космічні суми, поки українці збирають копійки на армію та ледве закривають необхідні збори?

До слова, посадовий оклад Андрія Садового склав менш як шість тисяч (5963,64 грн). Утім місячна зарплата мера Львова у 12 разів більша, ніж оклад. Туди, зокрема, увійшла премія (12,5 тис. грн), а за час перебування у відрядженні та участь у сесії Садовий отримав понад 48 тисяч гривень.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews