У Львові на вулиці Зеленій біля уже збудованих багатоповерхівок облаштують парк та природний басейн замість болота

05.01.2024 19:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Йдеться передовсім про рекреацію. 

Про це повідомляє Львівська міська рада.

"На вулиці Зеленій, 273 навколо вже сформованої житлової забудови облаштують благоустрій території. Йдеться передовсім про рекреацію. Тут хочуть зробити басейн, облаштувати парк із прогулянковими доріжками та громадський простір", – повідомляє пресслужба. 

До Львівської міської ради надійшло звернення від приватного підприємства "Стріт Хол"  щодо покращення благоустрою навколо вже сформованої житлової забудови, а також тієї, що формується на вул. Зеленій, 273. Йдеться про ділянку, яка знаходиться між кількома багатоквартирними будинками, а також до якої прилягає малоповерхова забудова.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, раніше в цій частині вулиці Зеленої була територія з водоймами та озелененням, тож це потрібно відновлювати та покращувати. Нині на цій ділянці самосіви, заболочена місцевість, а подекуди є питання щодо дренажу дощових вод.  

Управління архітектури Львівської міськради пропонує суттєво мінімізувати будь-яку потенційну забудову в цій ділянці, відновити спортивно-рекреаційну функцію та сформувати невеличкий парк, який забезпечить дозвілля та прогулянки для місцевих мешканців.

"Ми відновлюємо гідрологічний баланс на цій території. Передбачено також басейн з усіма необхідними спортивними та обслуговуючими приміщеннями. На 1 поверсі плануємо "зелений екран"  рослинний, який створить тут затишок. Так само планується створити прогулянкові алеї з дощовим садком і спортивними майданчиками. Такий "зелений екран"  було реалізовано в одному з проєктів у Парижі і ми вважаємо, що тут так само можна було б застосувати цю технологію. Також тут буде громадський простір: все з екологічних матеріалів, дренуючі поверхні, максимум природних елементів і дерева, – каже Коломєйцев. – Ми  так само вважаємо, що тут, враховуючи добру інсоляцію та відкритість об’єкта, можна сформувати не стандартний, а природний басейн. В такий спосіб відновити справедливість з точки зору ділянок, де колись були природні ставки і озера, і сформувати це у вигляді басейну, який очищується за рахунок спеціальних рослин".

У парку також передбачено місце для дитячого майданчику та скеледрому.

До управління архітектури Львівської міськради надійшли гарантійні листи, які підтверджують, що підприємство готове профінансувати роботи з облаштування благоустрою території.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews