Львівська облрада розірвала меморандум з Благодійним фондом Гринкевича

09.01.2024 20:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

БФ HOPE.UA зобовʼязувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу».

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Як зауважив Холод, тристоронній меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією, благодійним фондом HOPE.UA, представником якого є Ігор Гринкевич, та Львівською облрадою було підписано на початку листопада.

«Відповідно до цього документу, HOPE.UA зобовʼязувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». У ньому, шляхом реорганізації, мав бути створений обласний центр соціальної реабілітації дітей, де фахову допомогу мали б отримувати діти з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни.

Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати «HOPE.UA», який сподівався залучити для цього грант у розмірі 4 млн доларів від донора з Нідерландів”, – зазначив Холод.

Також він додав, що за умовами фінансування від міжнародних донорів, у будь-якій заявці має бути юридично правильно вказано, на яких підставах благодійний фонд може здійснювати роботи у вказаному приміщенні, відтак форма меморандуму для цього є оптимальною.

“Наприкінці грудня 2023 року, відразу після оприлюднення скандальних фактів про Ігора Гринкевича у ЗМІ, ми скерували фонду HOPE.UA офіційного листа від Львівської обласної ради з проханням надати нам чіткий календарний план робіт, які фонд планує здійснити на об’єкті. Для відповіді фонд мав у своєму розпорядженні більш ніж достатньо — 14 календарних днів.

Інформації ми так і не отримали. До того ж, як відомо, 29 грудня Гринкевича затримали працівники ДБР, бо зʼясувалося, що скандальна родина львівського бізнесмена наживалася на закупівлях для Міноборони. Зважаючи на всі ці факти, віднині меморандум є розірваним з нашого боку в односторонньому порядку.

Правову оцінку діям згаданих осіб надасть суд, проте з боку Львівської обласної ради вважаємо за правильне: не мати нічого спільного», – зазначив заступник голови облради.

Також начальник Львівської ОВА Максим Козицький наголосив, що тендери з БФ “HOPE.UA” буде розірвано:

“Важливо!

1. Меморандум між ЛОВА та «HOPE.UA» буде розірвано в односторонньому порядку!

2. Тендери з компаніями Гринкевича будуть переглянуті та розірвані!”

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews