Львівська ІТ-компанія розроблятиме технології для будівництва на Місяці

09.01.2024 20:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

SoftServe розроблятиме технології для будівництва на Місяці. Проєкт фінансуватиме NASA, у команді будуть українці.

Про це інформує DOU.

SoftServe у межах програми NASA допомагатиме розробляти технологічні рішення для будівництва на Місяці. До роботи над проєктом залучатимуть відділ Robotics & Advanced Automation. Команда моделюватиме роботизовані системи для будівництва, механічної взаємодії та вільного пересування поверхнею Місяця.

Як уточнили у SoftServe, у відділі Robotics & Advanced Automation зараз працює 19 українців, частину з них залучатимуть до проєкту NASA. Також в команді є кілька актуальних вакансій, серед яких Lead Robotics Engineer, Senior Robotics Engineer, Senior Tesr Automation Engineer.

Проєкт стартував після того, як американська компанія Astroport Space Technologies виборола грант та фінансування в межах NASA STTR 2023 Phase II. У межах гранту консорціум компаній на чолі з Astroport працюватиме над розробкою технологій для зведення злітно-посадкових майданчиків в екстремальних умовах та безпечної посадки на Місяці. Робота над проєктом стартує в січні 2024 року.

"Наша робота передбачатиме створення великої кількості цифрових симуляцій процесу будівництва на Місяці, з урахуванням особливості та властивостей ґрунту. Також будемо досліджувати з партнерами можливості взаємодії між машинами, пристроями на місці та оптимальні концепції пересування", - розповів голова відділу робототехніки у SoftServe Любомир Демків.

Robotics & Advanced Automation відділ SoftServe працює над програмним забезпеченням для хардверу та автоматизованих систем, зокрема роботизованих систем для різних індустрій - космічної промисловості, агро-індустрії, автомобільної індустрії, важкої промисловості і будівництва.

Відзначимо, що SoftServe – українська ІТ-компанія, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. Головні офіси компанії розташовані у Львові й Остіні (штат Техас, США), понад 10000 працівників працюють у європейських та американських офісах компанії. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить в трійку найбільших аутсорсингових компаній України. Компанію заснували Тарас Кицмей та Ярослав Любінець на початку 90-х років ХХ століття у Львові.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews